Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські митники запобігли афері на майже два мільйони гривень

Про інцидент розповіли у пресслужбі Закарпатської митниці Держмитслужби.

Закарпатські митники запобігли афері на майже два мільйони гривень

Закарпатські митники спільно з робочою групою Департаменту протидії митним правопорушенням та контрабанді Держмитслужби виявили фальшиві документи на імпортний товар, ціна якого була занижена на 1 950 035,75 грн.
Водій мукачівської фірми заїхав на митний пост «Тиса» Закарпатської митниці на вантажному автомобілі марки «DAF» з напівпричепом марки «KRONE» ще два тижні тому. До митного контролю подав товаросупровідні документи, згідно яких через митний кордон України переміщувався товар - «промислове обладнання-теплообмінники в частково розібраному стані» загальною вартістю 391405,00 Євро, що згідно курсу НБУ складало 13 млн грн.
Відправником товару та продавцем товару зазначалося іноземне підприємство, а одержувачем та покупцем - українське підприємство в м.Одеса.
- Під час проведення митного контролю в папці водія вантажівки серед інших документів були виявлені експортні декларації митних органів Італії, згідно яких товар експортований з території Євросоюзу за ціною 450 000,00 Євро, що згідно курсу НБУ складало майже 15 млн грн, - зазначає заступник начальника управління забезпечення протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці Держмитслужби Вікторія Гелле, і додає: - Транспортний засіб прибув без митних забезпечень.
Вищенаведене стало підставою для направлення запитів митниці до іноземних фірм для встановлення автентичності документів.
У результаті вжитих заходів та детального аналізу отриманих документів, митники встановили, що зазначений товар, експортований з території Євросоюзу, на 1 950 035,75 грн більше за ціною, вказаною в інвойсі, поданому до митного контролю на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби.
Відтак митниці були свідомо подані документи, що містять неправдиві дані, зокрема, що стосується вартості товарів, а також їх відправника.
Встановлено, що менеджер проекту данського підприємства вчинила дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, подання митному органу, як підставу для переміщення товарів, документів, що містять неправдиві відомості щодо відправника та вартості товару. Відносно неї складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України, що передбачає штраф у розмірі 100 % вартості товарів та їх конфіскацію.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: