Вхiд на сайт
Авторизацiя

У сусідній до Закарпаття області зафіксували спалах африканської чуми свиней

У зв'язку з цим проводяться заходи з посилення контролю за переміщенням свиней та продукції зі свинини на території Закарпатської області.

У сусідній до Закарпаття області зафіксували спалах африканської чуми свиней

Такі заходи проводяться у зв’язку з виявленням в одному з фермерських господарств у Стрийському районі на Львівщині захворювання свині на АЧС задля уникнення потрапляння вірусу до господарств нашої області.

На сьогодні фактів, які б підтверджували поширення цієї небезпечної хвороби на Закарпатті, не зафіксовано. Але з метою запобігання появі таких випадків продовжуватимуть проводити заходи профілактичного характеру.

За словами спеціалістів ГУ Держпродспоживслужби області, абсолютно ефективних методів захисту та запобігання виникненню недуг тварин на сьогодні не існує. Власникам залишається хіба що своїми силами оберігати господарства від потрапляння на їх територію небезпечного вірусу.

Щодо свиногосподарств, то вони повинні дотримуватись закритого режиму тримання. Тобто не можна допускати контакту домашніх свиней з дикими. Також потрібно постійно перевіряти якість кормів і, звичайно, дотримуватися вимог правил санітарії.

АЧС, або хвороба Монтгомері, - це вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, під час переміщення людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я свиней, які захворіли, гине. Ліквідація осередку інфекції відбувається шляхом знищення всього поголів'я.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: