Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті у пункті пропуску попередили незаконне вивезення дітей

На Закарпатті у пункті пропуску попередили незаконне вивезення дітей
Прикордонники повідомили подробиці інциденту

Незаконному вивозу двох дітей до країн Європи завадили учора прикордонники Чопського загону у пункті пропуску «Тиса».

Спершу на виїзд з України прибула 66-річна жителька Київщини, яка разом з шестирічним хлопчиком прямувала до Італії. На контроль разом з паспортами жінка пред’явила заяву від батьків про згоду на вивіз дитини за кордон, начебто засвідчену у консульстві України в Мілані. Проте, у ході додаткового вивчення документів прикордонники встановили, що заяву підроблено. Про це свідчили певні ознаки: відмінність зображення герба від того, який використовується в офіційному обігу, невідповідність підписа консульського агента тощо.

За годину у тому ж пункті пропуску виявили ще один підроблений документ. Цього разу на виїзд з України разом з тринадцятирічною дівчинкою прямував 37-річний житель буковинець. Під час перевірки наданих на контроль документів прикордонники встановили, що заяву матері на виїзд дитини було отримано незаконним шляхом. Документ містив підроблену печатку Генконсульства України в Мілані та навіть орфографічні помилки.

За даними фактами охоронці кордону надіслали до Ужгородського РВ поліції ГУНП у Закарпатській області повідомлення про виявлення можливих кримінальних правопорушень за ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Неповнолітнім громадянам України, яких намагались незаконно вивезти за межі України, було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону. Після завершення необхідних процесуальних заходів дорослі з дітьми вибули з пункту пропуску у супроводі співробітників Національної поліції для надання пояснень та проведення подальших слідчих дій, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: