Вхiд на сайт
Авторизацiя

Представники юстиції на Закарпатті відвідають місцеві ромські поселення

Представники юстиції на Закарпатті відвідають місцеві ромські поселення
Робитимуть це з метою перевірки та виписування свідоцтв про народження для малолітніх дітей.

За словами начальника управління держаної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Ірини Дубиківської, значна частина дітей-ромів не мають відповідних документів. Відсутність свідоцтва про народження утворює чимало незручностей для дитини та їх батьків, адже без цього документа у майбутньому дитина не зможе піти до дитячого салка, школи, не зможе отримати паспорт.

Фахівці наголошують, більшість дітей, які народжені після 2015 року, свідоцтво про народження мають, адже від того часу документ видають батькам ще у пологовому будинку. Однак ті батьки, які не мають власних документів, не отримують свідоцтво про народження для своєх дитини.

Проблема зі свідоцтвами існує у дітей ромів до 2015-го року народження, тому працівники юстиції краю робитимуть все можливе для її вирішення.

Закарпатський Кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: