Вхiд на сайт
Авторизацiя

До 2050 року частка відновлюваної енергетики може зрости до 50%, - НАН України

До 2050 року частка відновлюваної енергетики може зрости до 50%, - НАН України
Більшість експертів погоджуються з тим, що Україна здатна до 2050 року підняти частку відновлюваної енергетики до 50%. Про це повідомив науковий співробітник та дослідник Інституту відновлюваної енергетики НАН України Сергій Клюс, передає UA.TV.

За словами Клюса, в Україні на даний момент потенціал рослинних відходів і енергетичних культур вдвічі перевищує споживання теплової енергії. Крім того, перехід на відновлювану енергетику - це ключовий важіль для енергобезпеки України.

"Нам більше не треба буде імпортувати паливо. Розвиваючи відновлювану енергетику, ми будемо або імпортувати обладнання, або виробляти його самі" - зазначив Клюс.

Також науковий співробітник розповів, наскільки в Україні може збільшитися частка відновлюваної енергетики до 2050 року.

"За загальноприйнятими оцінками, вона може становити до 50% - із цим погоджується більшість профільних організацій. Але також є дослідження Інституту економіки та прогнозування, яке на економічних моделях доводить, що абсолютно реально досягти 91% заміщення. Зараз заміщення електроенергії в Україні - на рівні 1,5% від споживання", - додав експерт.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: