Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ірландія може стати першою країною в світі, яка відмовиться від інвестицій в викопне паливо

Ірландія може стати першою країною в світі, яка відмовиться від інвестицій в викопне паливо
Парламент Ірландії прийняв законопроект, згідно з яким країна продасть всі свої інвестиції в викопне паливо на більш ніж 300 млн євро в 150 видобувних компаніях. Про це пише The Guardian.

У разі, якщо влада країни остаточно ухвалить рішення про відмову від інвестицій у видобувні компанії, Ірландія стане першою в світі країною, що перестала інституційно підтримувати ринок видобутку копалин. Планується, що на відмову від отримання прибутку від цього ринку і продаж всіх акцій піде близько 5 років.

Влада Ірландії також планує відмовитися від продажу автомобілів, що працюють на викопному паливі, до 2030 року.

На початку липня стало відомо, що найбільша в світі страхова компанія Swiss Re більше не буде страхувати компанії, прибуток яких на більш ніж 30% залежить від доходів від вугільної енергетики, або які використовують не менше 30% вугільної енергії для своєї діяльності.

Незважаючи на постійний підйом зеленої енергетики, до сих пір близько 80% всієї необхідної для людства енергії ми отримуємо від вугілля, газу і нафти.

«Ми можемо скільки завгодно говорити про використання 100% поновлюваних джерел енергії, але коли справа доходить до опалення, охолодження або пересування - відразу ж всі розмови замовкають», - заявила виконавчий секретар аналітичної компанії REN21 Рана Адіб.

При цьому популярність зеленої енергетики призвела до помітного зниження собівартості виробництва електроенергії за допомогою поновлюваних джерел. Влада штату Каліфорнія планує, що до 2020 року половину електрики регіон буде одержувати від зеленої енергії.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: