Вхiд на сайт
Авторизацiя

Квартири стабільно дорожчають: як змінюється ситуація на ринку оренди житла

Квартири стабільно дорожчають: як змінюється ситуація на ринку оренди житла
Найдорожче житло в Києві, Одесі та у Львові, відзначають експерти ринку нерухомості. Ріелтори відзначають: на ринок вплинули економічне зростання, девальвація гривні і зростання комунальних платежів. Цього року ціни також будуть рости, проте причин для різких стрибків немає.

На початку року між орендарями та орендодавцями була спроба домовитися, хто буде платити за комуналку, розповідає представник Асоціації ріелторів України Артур Пилипчук. При цьому за словами київського ріелтора Максима Бабуряка: орендодавці часто погоджуються покривати частину витрат на комуналку. "Раніше такого дійсно не було – в сегменті дешевого житла орендарі самі платили за комунальні послуги. Зараз, коли комуналка може коштувати стільки ж, скільки і орендна плата, багато хто намагається домовитися з орендодавцями і іноді такі спроби закінчуються успіхом", – розповідає експерт.

"Раніше такого дійсно не було – в сегменті дешевого житла орендарі самі платили за комунальні послуги. Зараз, коли комуналка може коштувати стільки ж, скільки і орендна плата, багато хто намагається домовитися з орендодавцями і іноді такі спроби закінчуються успіхом", – розповідає експерт.

Читайте також: Стало відомо, наскільки зросла вартість оренди житла в Ужгороді (ВІДЕО)

Великі суми в платіжках підштовхують українців до пошуку невеликих квартир в енергоефективних будинках. Як каже нардеп Олена Бабак, в Європі перед тим, як взяти в оренду квартиру, перевіряють результати енергоаудиту, який покаже, скільки доведеться платити за опалення та інші комунальні послуги. В українських же реаліях ріелтори радять ознайомитися з платіжками за минулий місяць перед тим, як укладати договір оренди, пише "Сьогодні".

За даними аналітиків OLX, майже кожна друга орендована квартира - однокімнатна. При цьому тільки 13,8% українців знімають трикімнатні квартири.
Ще один результат зростання тарифів - українці, які раніше не поспішали здавати порожню квартиру, зараз змушені шукати орендарів. Якщо у великих містах на оренді можна заробляти, в маленьких власники готові пустити мешканців безкоштовно, якщо вони вчасно платитимуть за комунальними рахунками.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: