Вхiд на сайт
Авторизацiя

У рамках фешн-базару в Ужгороді відбудеться фольк-шоу, аналогів якому нема в Україні

У рамках фешн-базару в Ужгороді відбудеться фольк-шоу, аналогів якому нема в Україні
Днями в редакції Медіацентру УжНУ відбулася прес-конференція, під час якої йшлося про фешн-базар, що триватиме в Ужгородському культурно-історичному центрі «Совине гніздо» 1 та 2 квітня.

Модерувала зібрання директорка Медіацентру Ужгородського університету Галина Шумицька.

Про захід розповіли його творці: організаторка і засновниця фешн-базару в Ужгороді Ольга Мікула, ініціаторка й організаторка фольклорного шоу «Віднова», доцент кафедри української літератури УжНУ Оксана Тиховська, студентка філологічного факультету, співачка Ганна Шміляк та хореограф-постановниця студії танцю «BLITZ» Елеонора Кос.

Цьогоріч фешн-базар проводитиметься втретє і, окрім традиційного показу українських дизайнерів та шоу-румів, де можна буде не лише подивитися, а й придбати модний одяг, запропонують кардинально новий формат – фольклорне шоу «Віднова», яким відкриється захід.

Читайте також: В Ужгороді започаткували унікальний проект для відновлення забутої культури Закарпаття: опубліковано ВІДЕО

Назва «Віднова» – символічна: відновлюється природа, віяння у моді й духовність народу. Учасниці фольк-шоу виступатимуть у народних строях, які люб'язно надав із фондів Закарпатського музею народної архітектури та побуту його директор Василь Коцан. На показі буде представлено роботи дизайнерів зі Львова, Києва, Ужгорода та навіть Грузії.

Тексти пісень містять лексику закарпатського регіону, але не відомі широкому загалу. Пісня, якою Ганна відкриє фольк-шоу, була записана у 1948 році. Загалом усі знайдені пісні репрезентують автентичне Закарпаття».

Вхід у шоу-рум буде вільним, а квитки на показ можна придбати в організаторів.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: