Вхiд на сайт
Авторизацiя

Працевлаштування чи звільнення з роботи пенсіонера впливає на розмір виплат

Частиною третьою ст.42 Закону України від 09.07.2003 №1058-IV «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що перерахунок пенсії, обчисленої з урахуванням ст. 28 цього Закону, здійснюється у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, непрацюючим пенсіонерам.

Працевлаштування чи звільнення з роботи пенсіонера впливає на розмір виплат


Працюючим — пенсія перераховується після звільнення з роботи або припинення діяльності, пов’язаної з отриманням доходу з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності (особа, яка здійснює підприємницьку діяльність, вважається працюючою особою).

З огляду на зазначене, для забезпечення правильності виплати пенсій звертаємо увагу пенсіонерів, що у разі працевлаштування чи звільнення (в тому числі реєстрації фізичних осіб-підприємців або припинення підприємницької діяльності), одержувачі пенсій повинні своєчасно повідомляти про ці обставини органи Пенсійного фонду за місцем отримання пенсії.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: