Вхiд на сайт
Авторизацiя

Експерти вивчили українське вершкове масло і опублікували шокуючі дані

Експерти вивчили українське вершкове масло і опублікували шокуючі даніБільше половини торгових марок вершкового масла і спредів на ринку України проводяться з порушенням технічних умов і містять жири немолочного походження, зокрема мінеральні масла.

Про це повідомив на прес-конференції директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, посилаючись на результати дослідження 40 торгових марок масла і спредів, проведеного в лабораторії державного підприємства «Кіевоблстандарттехнологія».

«В Україні більше половини вершкового масла і спредів, які ми купуємо, не відповідають стандартам якості», - зазначив він.

Як зазначила присутня на прес-конференції генеральний директор «Кіевоблстандарттехнологіі» Ірина Кравченко, недобросовісні виробники в своїй продукції замінюють молочний жир на 20-100% жирами немолочного походження, зокрема пальмовою олією, іншими тваринами і рослинними жирами, а також мінеральними маслами, які шкодять здоров'ю людини.

Дорошенко також підкреслив, що причиною масової фальсифікації даних продуктів є бідність населення, так як заміна молочного жиру здешевлює продукцію.

«Покупець вибирає продукцію практично за одним критерієм - за ціною. Тому ми маємо відповідну тенденцію », - сказав він.

Дорошенко також повідомив, що всі матеріали дослідження будуть представлені у відкритому доступі в Інтернеті, а також передані в Антимонопольний комітет.

У свою чергу Кравченко наголосила, що кожен споживач може сам звернутися в сертифіковану лабораторію в підпорядкуванні Міністерства економічного розвитку і торгівлі, які є в кожній області, щоб перевірити придбане в магазині або на ринку масло.

«Вартість дослідження - від 600 до 1200 грн за один зразок», - сказала Кравченко.

«Укрметртестстандарт» в рамках свого дослідження з'ясував, що тільки 9 торгових марок вершкового масла з 25 протестованих відповідають стандартам якості, інші є фальсифікатом. Глава «Громадський контроль захисту прав споживачів» Ольга Котехова зазначила, що 200 г виробленого з молока масла не можуть коштувати дешевше 23 грн, виходячи з розрахунку, що тільки необхідні для виробництва такої кількості масла 4,6 літра молока в середньому обходяться заводу в цю суму .

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
володимир 16 липня 2016 17:57
Не нравится 0 Нравится
ну дак і напишіть які торгові марки відповідають стандартам. а для чого тоді стаття?
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: