Вхiд на сайт
Авторизацiя

Продажність міської влади проти хокею Закарпаття?

Як уже повідомляв "Закарпатський кореспондент", за певну територію на стадіоні "Авангард" йде повномасштабна війна. Ужгород – це місто, в якому є свої хокейні традиції та команди, що виступають на міжнародному рівні.

Продажність міської влади проти хокею Закарпаття?


Але як «швець без чобіт» – гравці не мають льодового палацу. Є штучна ковзанка «IceLand-Ужгород», зроблена за євростандартами, яку заливають на осінньо-зимовий період, однак круглорічної арени область поки немає.

Якщо говорити про хокей на Закарпатті, то традиції цього спорту мають довгу історію, адже «гра в шайбу» в краї розвивалася ще в часи Австро-Угорщини. Після довгого періоду «застою» з початку 2011 року хокей знову таки почав розвиватися, вималювалася певна стратегія, є діюча хокейна ліга та асоціація, але є і певні проблеми.

По-перше, наші хокеїсти змушені їздити в сусідню Словаччину на змагання, де, до речі, займають призові місця.

По-друге, у нас є своя дитячо-юнацька хокейна школа, однак діти не мають змогу тренуватися цілий рік на льоді. Це вже додає незручностей для батьків, які вимушені возити дітей на тренування знову таки в Словаччину чи в сусідню Івано-Франківську область. До слова, нещодавно наші юні хокеїсти виграли черговий дитячий турнір у Калуші.

Серед жителів Ужгорода також є інтерес до хокею. Це навіть видно по «вікендних» турнірах - подивитися хокейні баталії збирається чимало вболівальників.

Справа у тім, що під час XIX сесії від 20.09.13 року, рішенням №1025 0,6000 га земельної ділянки четвертого поля на "Авангарді" було вирішено передати на постійне користування ЗО ДЮСШ. А вже на XX сесії від 19.12.13 року землю передано для будівництва та обслуговування об’єктів фізичної культури і спорту спортивній школі. Іншу частину ділянки передано під будівництва Нацбанку.

Восени минулого року представники льодового спорту почали розчищувати територію, а почесний президент ФК «Говерла» Іван Шуфрич, який до того не проявляв ініціативи й не висловлювася проти будівництва критого Льодового катку на місці недієвого футбольного поля, почав всіляко перешкоджати проведенню відповідних робіт.

Продажність міської влади проти хокею Закарпаття?


Надзвичайно дивним виглядає інтерес не тільки Шуфрича, але й мера Ужгорода Віктора Погорелова, який у 2013 році сам же ставив підпис на документі, який передав земельну ділянку у власність ЗО ДЮСШ, тепер же він і хоче забрати землю. Де логіка? Навіщо давати, а потім забирати?

Для широких кіл громадськості Іван Шуфрич навіть «закидував качку», що якщо міськвлада Ужгорода не скасовує рішення, що дозволяють будувати льодовий палац, то футбольний клуб може припинити своє існування. Але ні для кого не секрет, що у ФК "Говерли" й так постійні фінансові проблеми. Так до чого ж взагалі шантажувати?

А між тим Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, який вчора зібрав зацікавлених осіб навколо зазначеного питання висловив підтримку необхідності розвитку хокею в краї і будівництва критого Льодового катку.

Зокрема він сказав, що розвиватися має кожен спорт – заради наших дітей. "Футбол – це важливо, але і якісна ковзанка потрібна, хокей у краї має перспективи". Пообіцявши прийняти компромісне рішення.

У суботу, 31 січня запланована чергова зустріч за рішення, яке буде прийнятне для всіх, а головне – корисним для спорту краю, його перспектив, і закарпатських дітей.

Закарпатський кореспондент


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: