Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні хочуть посилити покарання за торгівлю підробленими COVID-сертифікатами

В Україні хочуть посилити покарання за торгівлю підробленими COVID-сертифікатами
Разом з ростом захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні почастішали випадки підробки міжнародних сертифікатів про вакцинацію і довідок про протипоказання до щеплень від COVID-19, через що готується законопроєкт про посилення покарання за підробку медичних документів.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров'я в Facebook, передають Українські Новини.

У МОЗ попереджають, що підробка медичних документів несе небезпеку для життя оточення. Такі люди, користуючись довідкою, можуть заразити особливо вразливих до хвороби, для яких наслідки можуть стати дуже важкими.

"Зараз готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Наразі Міністерство охорони здоров'я спільно з Національною поліцією України, Службою безпеки України працюють над виявленням випадків підробки документів про вакцинацію, всі вони ретельно розслідуються", - йдеться в повідомленні.

Також в МОЗ закликають повідомляти в поліцію про всі відомі випадки продажу підроблених сертифікатів про вакцинацію і довідок про протипоказання до щеплень.

Як повідомлялося, за підробку сертифіката про вакцинацію можна отримати від трьох до п'яти років позбавлення волі в Україні.

При цьому Кабінет Міністрів змінив карантинні правила і ввів два кольори COVID-сертифікатів в залежності від кількості отриманих щеплень.

Також Кабмін продовжив дію сертифіката про вакцинацію від коронавірусу зі 180 до 365 днів.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: