Вхiд на сайт
Авторизацiя

3,7 млн грн несплачених податків повернули до держбюджету

3,7 млн грн несплачених податків повернули до держбюджету
За результатами здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні щодо умисного ухилення від сплати податків Закарпатська обласна прокуратура забезпечила відшкодування до державного бюджету понад 3,7 млн грн податків. Такий показник відшкодування близький до рекордного для нашої області – 3,8 млн грн, які завдяки прокуратурі повернуто до держбюджету в січні цього року.

Як повідомив заступник керівника обласної прокуратури Володимир Жилкін, їх сплатила службова особа товариства, яку цьогоріч на початку березня викрили при спробі ввезти в Україну з приховуванням від митного контролю товари, серед яких – одяг, взуття, предмети домашнього вжитку та інші товари китайського виробництва. Підозрюваний вказав неповну інформацію про асортимент, номенклатуру, кількість і вартість партії товару, яку він перевозив.

У результаті проведення повного митного огляду виявлено невідповідність здекларованого товару відомостям, які зазначені у рахунках-фактурах. Намагаючись уникнути сплати ввізного мита та податку на додану вартість, службовець порушив вимоги Митного кодексу України.

Прокурори спільно з працівниками ГУ ДФС у Закарпатській області та Закарпатської митниці Держмитслужби викрили і припинили протиправну діяльність. Опісля чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 212 КК України, а на вантаж ухвалою слідчого судді наклали арешт.

Ще до завершення слідства підозрюваний таки сплатив до бюджету обов’язкові платежі. З огляду на це прокурором до суду скеровано обвинувальний акт про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків), інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

3,7 млн грн несплачених податків повернули до держбюджету
3,7 млн грн несплачених податків повернули до держбюджету

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: