Вхiд на сайт
Авторизацiя

Біль у спині: які причини та як лікувати

Біль у спині: які причини та як лікувати
Практично кожна людина хоч раз у житті стикається з проблемою болю у спині. Згідно зі статистичними даними, цей симптом займає друге місце по частоті серед причин звернення за медичною допомогою.

Біль у спині може бути ниючим або гострим, постійним або періодичним. Він може локалізуватися у різних ділянках хребта та віддавати у плечі, шию, грудну клітину або кінцівки.

Розрізняють механічні та немеханічні причини болю в спині.

До механічних причин належать: дегенеративний процес в дисках, фасеткових суглобах, міхребцева кила, спонділолістез, сколіоз, травма та ряд інших.

До немеханічних причин: пухлини, інфекційні ураження, запальні артрити, хвороба Бєхтєрєва, а також захворювання внутрішніх органів, зокрема органів малого тазу: простатит, ендометріоз, хвороби нирок.

Біль буває гострим: тривалість до 6 тижнів, підгострим: від 6-12 тижнів, хронічним: більше 12 тижнів.

Для визначення можливої причини болю проводиться суб’єктивна оцінка з допомогою збору інформації (анамнез), а також об’єктивна оцінка – огляд пацієнта лікарем та оцінка додаткових методів обстеження (ЗАК, МРТ, КТ, ретгенографія хребта, УЗД ОЧП та ряд інших).

Про профілактику, діагностику та лікування болю у спині розповіла лікарка-неврологиня медичного центру "Діамед" Мирослава Гирявець.

Детальніше - у програмі «Щоденник здоров’я» телеканалу М-студіо:


Обираючи «Діамед», ви робите вибір на користь якісних послуг, тільки сучасних форм лікування та найкращих спеціалістів.

Записатися на консультацію, лікування можна за номерами +38(050)1005900, +38(095)1000043,+38(0312)428080

Центр знаходиться за адресою: м.Ужгород, вул.Швабська, 43.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: