Вхiд на сайт
Авторизацiя

За зловживання службовим становищем на Берегівщині судитимуть колишнього сільського голову

За зловживання службовим становищем на Берегівщині судитимуть колишнього сільського голову
Берегівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього посадовця однієї із сільських рад району за фактом зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).

У ході слідства встановлено, що сільський голова, достовірно знаючи, що сесія органу місцевого самоврядування є нелегітимною через відсутність кворуму депутатів, таки провів засідання. На ньому прийнято рішення про передачу у власність третім особам земельних ділянок шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей в ряд документів.

Унаслідок зазначених протиправних дій із державної власності незаконно вибули землі вартістю 167 тис. грн.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Зауважимо, що за вчинення вищевказаного злочину передбачена відповідальність у виді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.





Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: