Вхiд на сайт
Авторизацiя

До 20 квітня Росія стягне до кордону з Україною 110 тисяч військових, – розвідка

До 20 квітня Росія стягне до кордону з Україною 110 тисяч військових, – розвідка
Розвідка повідомляє про наростання рівня загрози застосування військової сили зі сторони Росії. Країна-окупант хоче зберегти Україну у сфері свого геополітичного впливу та змусити її відмовитися від євроатлантичних прагнень.

Про зростання загроз зі сторони Росії на засіданні парламентського комітету розповів начальник головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов.

Розвідка про загрози зі сторони Росії
Загалом аналіз безпекового середовища навколо України свідчить про наростання рівня загрози застосування військової сили зі сторони Російської Федерації,
– зазначив Буданов.

За його словами, мета Кремля – зберегти Україну у сфері свого геополітичного впливу, змусити її відмовитися від євроатлантичних прагнень і вирішити питання окупованих територій на умовах Москви.

Сценарії дій Москви щодо України
За оцінками розвідки Міноборони, Росія може реалізувати 3 варіанти дій проти України:

-демонстрація сили біля держкордону України та в окупованому Криму шляхом проведення заходів військового характеру;
-військова операція збройних сил Росії з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України;
-провокація підрозділів об'єднаних сил України до реалізації військових дій на тимчасово окупованій території Донбасу з подальшим звинуваченням України в порушенні домовленостей.

Російське військо під кордоном з Україною розростається
Буданов також наголосив, що система управління ворога функціонує в посиленому режимі, а в березні 2021 року збройні сили Росії посилили ведення розвідки на об'єктах на території України.

Глава розвідки Міноборони також звернув увагу на те, що такі заходи є нетиповими для цього періоду, а створена навколо України група військ відповідає показникам початку російської агресії станом на липень 2014 року.

"Ми вважаємо, що ці заходи є елементом оперативного маскування розгортання військ, справжня мета якого – перевірити готовність військ до оперативного застосування у випадку прийняття Кремлем відповідного політичного рішення", – додав Буданов.

За його словами, станом на початок березня 2021 року поблизу кордону України Москва розгорнула 2 армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони, а також Чорноморського флоту, а в готовності до застосування перебували 28 батальйонних тактичних груп (БТГР) на Орловсько-Воронезькому, Донському та Кримському операційних напрямках. Загалом там було 89 тисяч військових.

Буданов вважає, що розгортання повного складу сил і засобів Росії поблизу держкордону України й на тимчасово окупованій території Криму очікують 20 квітня. Тоді там буде 110 тисяч людей.

Загострення на Донбасі: основне

Останнім часом рівень воєнної загрози зі сторони Росії постійно зростає. За інформацією ЗСУ, Росія нарощує свою присутність у Воронезькій, Ростовській та Брянській областях, які межують з Україною. Також країна-агресор стягує зброю до окупованих територій України.
США висловили "глибоку стурбованість" тим, що проросійські бойовики порушують режим тиші на Донбасі. А Європейське командування збройних сил США привело армію у боєготовність.
Міжнародна спільнота обіцяє Україні підтримку у випадку ескалації Росією конфлікту.

Інтерфакс-Україна
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: