Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна пройшла пік захворюваності на COVID-19, але кількість смертей ще буде зростати — Національна академія наук

Україна пройшла пік кількості нових випадків COVID-19 за день і вже почалося зниження. Водночас кількість смертей ще зростатиме і лише наступного тижня піде на спад. Про це заявляють вчені Національної академії наук України у своєму дослідженні.

Україна пройшла пік захворюваності на COVID-19, але кількість смертей ще буде зростати — Національна академія наук

Вони вказують, що дані офіційної статистики можуть бути спотворені через нерегулярність внесення застарілих випадків. Проте динаміка зменшення загальної кількості позитивних ПЛР-тестів (з 33,3% до 32,4%) показує, що період плато пройдено і почалося спадання. Так, вчені фіксують зниження кількості нових виявлень у більшості областей.

У НАН вважають, що пік смертей через COVID-19 Україна ще не пройшла, тому початок зменшення смертей можна очікувати наступного тижня.

За кількістю нових госпіталізацій країна зараз проходить піковий період. Зменшення госпіталізацій очікується приблизно через два тижні.

«Кількість нових госпіталізацій почала повільно знижуватись, але наповненість ліжок, забезпечених подачею кисню, все ще зростає», — зазначили вчені.

Так, кількість пацієнтів на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ) зросла на 9%, а кількість хворих у відділеннях інтенсивної терапії — на 5%.

Згідно з обчисленнями науковців, середня кількість нових випадків COVID-19 протягом 7–13 квітня становить 14,8 тисячі.

Зазначимо, від початку пандемії в нас виявили 1 887 338 випадків COVID-19, з них 1 442 618 людей одужали та 38 225 — померли від ускладнень.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: