Вхiд на сайт
Авторизацiя

Незаконні фінансові операції: в Ужгороді судитимуть бухгалтера держпідприємства

Незаконні фінансові операції: в Ужгороді судитимуть бухгалтера держпідприємства
Подробиці у справі заволодіння майже 1,3 млн грн на незаконних фінансових операціях повідомляють у прокуратурі Закарпатської області.

Ужгородською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера держпідприємства за фактом вчинення ряду кримінальних правопорушень, що призвело до протиправного заволодіння майже 1,3 млн грн державних коштів.
За інформацією слідства, службовець безпідставно здійснив понад сотню операцій по перерахунку грошових коштів держпідприємства на банківський рахунок, який оформив на ім’я свого батька. Для цього створив у системі дистанційного обслуговування клієнтів банку документи із недостовірною інформацією про призначення платежу. Перерахунок грошей здійснювався нібито як аванс податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів. Для цієї оборудки обвинувачений використовував як власний цифровий підпис, так і копії електронних підписів інших працівників установи, зокрема й керівника.

Така протиправна діяльність тривала протягом трьох років. Своїми діями громадянин завдав підприємству збитки в особливо великому розмірі – на 1 млн 285 тис. грн. У подальшому службовець легалізував майже усі зазначені кошти шляхом здійснення кількох сотень видаткових фінансових операцій.

Особу обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 200, ч. 1 ст. 361, ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 209 КК України.
Зазначимо, що після викриття злочину посадовець виїхав за кордон та понад 3 роки перебував у міжнародному розшуку. Однак уникнути відповідальності за скоєне йому не вдалося – правоохоронці затримали особу при поверненні в Україну. У ході досудового розслідування ним добровільно відшкодовано частину завданих збитків – 400 тис. грн.

Наразі провадження перебуває на розгляді в Ужгородському міськрайонному суді. На час його розгляду в суді особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням 862 тис. грн застави.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура Закарпатської області
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: