Вхiд на сайт
Авторизацiя

Службовцю Закарпатської облради повідомлено про підозру в корупційному злочині

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Службовцю Закарпатської облради повідомлено про підозру в корупційному злочині

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури начальнику однієї з комунальних установ Закарпатської обласної ради повідомлено про підозру у розтраті майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у квітні-травні минулого року службовець уклав із товариством з обмеженою відповідальністю кілька договорів на постачання засобів індивідуального захисту для запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. За замовлені маски, окуляри, рукавички та костюми біологічного захисту установа перерахувала товариству понад 3,5 млн грн з урахуванням суми податку на додану вартість.

Водночас внесені у березні 2020 року зміни до Податкового кодексу України передбачали, що при здійсненні операції з постачання вказаних засобів індивідуального захисту замовник звільняється від сплати ПДВ. Так, перерахувавши гроші постачальнику, начальник установи здійснив розтрату бюджетних коштів у розмірі близько 437 тис. грн.

Заходи із викриття злочину проведені прокурорами спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу працівників обласного управління стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: