Вхiд на сайт
Авторизацiя

Джублик: закарпатська святиня долучилася до всесвітнього проєкту "Вервиця єднає"

Джублик: закарпатська святиня долучилася до всесвітнього проєкту "Вервиця єднає"
З початку карантину та обмеження велелюдних богослужінь у храмах українська греко-католицька спільнота щовечора "зустрічається" в спільній онлайн-молитві у проєкті "Вервиця єднає" на базі ютюб-каналу "Живе телебачення".

Кожного разу прямі включення відбуваються з українських церков у цілому світі: Канада, Італія, Польща, Німеччина тощо. Нерідко онлайн-молитви проводять і з церков усередині України.

Зокрема, днями, 6 лютого, таке включення відбувалося із відомого центру віри на Закарпатті - урочища Джублик, що біля села Нижнє Болотне на Іршавщині. Діти разом із духівником наживо говорили 5 традиційних десятків молитов вервиці.

Нагадаємо, чимало паломників з усіх куточків України та з-за кордону вже 16 років відвідують святиню. Люди та самі монахи розповідають про зцілення – як духовні, так і фізичні, народження довгоочікуваних первістків у сім’ях, які багато років не мали дітей. Урочище Джублик унікальне тим, що 16 років тому над джерелом з’явилася Божа Матір двом маленьким місцевим дівчаткам. Сьогодні в урочищі Джублик – духовний центр. Тут засновано греко-католицький монастир Собору Пресвятої Богородиці, побудовано літню відпустову церкву Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, два монастирі чоловічий монастир з каплицею Серця Христового, а також жіночий з каплицею Пресвятої Родини. Також на території Джублика зведений будинок для паломників з каплицєю Івана Христителя. Над джерелом, де з’явилася Богородиця, стоїть дерев’яна каплиця Матері Божої, а довкола цілої святині встановлено Хресну Дорогу, 14 стацій по Джубликівській горі.

Закарпатський кореспондент

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: