Вхiд на сайт
Авторизацiя

На даху — сонячні панелі, а візки з перероблених мотузок. В Україні є перший супермаркет на «зелених» технологіях

Зовнішнє освітлення також оснащене акумуляторами і сонячними панелями.

На даху — сонячні панелі, а візки з перероблених мотузок. В Україні є перший супермаркет на «зелених» технологіях

В Україні з'явивися перший супермаркет, який побудований відповідно до вимог міжнародної системи сертифікації екологічності будівель BREEAM. Це означає, що будівля здіснює мінімальний вплив на довкілля, відбувається використання енергоефективного обладнання і є відповідність екологічним цілям.

Перший магазин ресайклінг-формату відкрила мережа супермаркетів «Сільпо». Супермаркет побудований із використанням «зелених» технологій і знаходиться у Софіївській Борщагівці, повідомляє Моя Київщина.

На даху супермаркету встановлена сонячна електростанція, що складається з 664 панелей. Ця станція дозволить мінімізувати використання електроенергії з мережі. Зовнішнє освітлення також оснащене акумуляторами і сонячними панелями. Крім того, магазин обладнаний тепловим насосом, який дозволяє використовувати електроенергію в менших обсягах.

Візки та кошики виготовлені з перероблених рибальських сіток, мотузок і пластика. Крім того, на території є крита парковка для велосипедів і велопрокат, а також заправні станції для електромобілів.

На території супермаркету працює станція прийому вторсировини Silpo Recycling. Туди можна приносити відсортовані відходи: пластик, папір, скло тощо. За кожен кілограм на рахунок покупця нараховують бали, які можна використовувати для покупок в мережі «Сільпо».

За словами інженера з енергоаудиту мережі Богдана Дейка, в наступному році компанія планує отримати сертифікат BREEAM.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: