Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ціни на продукти: що подорожчало і чи винен карантин

Антимонопольний комітет України зафіксував подорожчання продуктів харчування у деяких регіонах країни. Так, гречка подорожчала більше, ніж на 50%. Але експерти стверджують, що ціни на продукти ніяк не пов'язані з карантином.

Ціни на продукти: що подорожчало і чи винен карантин

У мережі супермаркетів АТБ офіційно заявили про подорожчання продуктів харчування та товарів першої необхідності через карантин. АМКУ по регіонах зафіксував зростання цін на деякі продукти майже на 50%.

У мережі АТБ підняли ціни на такі продукти:

- картопля, цибуля, капуста, морква – подорожчали на 35% – 128%;
- цукор – на 8%;
- макаронні вироби – 9,5%;
- пшенична крупа – на 11%;
- гречка – на 51%;
- борошно – на 5%
- яйця – 6%.

Підвищення цін на товари постачальники пояснюють значним зростанням витрат виробництва, пов'язаних з прийнятими карантинними заходами.

Антимонопольний комітет зафіксував у деяких регіонах такі подорожчання на продукти:

- гречка – понад 50%;
- пшоно – на 24%;
- цукор – на 16%;
- овочі – майже на 60%.

АМКУ відкрив справи проти низки київських компаній та постачальників. З повним списком можете ознайомитися за посиланням. Їм загрожує штраф розміром до 10% річного обороту.

Ажіотаж на купівлю продуктів в Україні спадає. Про це повідомляє Мінекономіки. У магазинах збільшилися запаси ключових продуктів протягом останнього тижня у порівнянні з тижнем до того.

Економіст Олег Пендзин пояснює, що ціни на продукти не мають жодного відношення до карантину. Стрибок вартості продуктів спричинений, передовсім, зміною курсу гривні до американської валюти.

Проте гривня у березні впала на 14% щодо долара, а деякі продукти зросли в ціні на 50-120%. До того ж, ціна зросла і на такі вітчизняні продукти як картопля, цибуля, які не прив'язані до курсу долара.

24 Канал
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: