Вхiд на сайт
Авторизацiя

Богослужіння у церквах на Великдень не скасовуватимуть

Богослужіння у церквах на Великдень не скасовуватимуть

Святкову літургію на Великдень в Україні не заборонятимуть через карантин. Однак людей закликають залишитися вдома і дивитися трансляцію онлайн.

Святкову літургію на Великдень в Україні не заборонятимуть через карантин. Однак людей закликають залишитися вдома і дивитися трансляцію онлайн.

Очільник країни пояснив, що з боку державної влади прийняте принципове рішення дати можливість звершувати пасхальні богослужіння та транслювати їх наживо, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, президент зазначив, що вкрай необхідно максимально переконати людей залишатися вдома та забезпечити їх усім необхідним для святкування Великодня. Адже скупчення людей у храмах чи біля них несе неабияку загрозу життю та здоров'ю.

Великдень у час пандемії: коротко
Епідеміологи припускають і готуються до того, що пасхальний період може бути часом найбільшого поширення вірусу в Україні.
Посол України в Польщі Андрій Дещиця закликав заробітчан не повертатися в Україну на великодні свята.
25 березня, опісля продовження в усій Україні карантину та запровадження надзвичайної ситуації, відбулася нарада президента Зеленського із главами церков.
Керівники церков висловили розуміння, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков.
Парафіянам мають роз'яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо.

Джерело



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: