Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгородці подали петиції на облаштування трьох кімнат матері й дитини та скейт-парку у кожному районі міста

Ужгородці подали петиції на облаштування трьох кімнат матері й дитини та скейт-парку у кожному районі міста
Ужгородці подають петиції про будівництво Кімнати матері й дитини та скейт-парку, а ще просять облаштувати новий цвинтар, відремонтувати вулиці, встановити світлофори, відновити рух автобусів або ж створити новий маршрут для громадського транспорту.

Йдеться про петиції, на які триває збір підписів, тож ви встигаєте їх підтримати, - пише видання Varosh.

Всі звернення опубліковані на платформі Єдиної системи місцевих петицій. Розповімо про дві ідеї — Кімнати матері та дитини у трьох локаціях Ужгорода, а також скейт-парки у різних районах міста.

Олександра Несух, авторка петиції "Будівництво, облаштування та утримання Кімнати матері та дитини в парках “Боздош”, “Підзамок” та у центрі міста" зазначає: "Мамочки знають, як важко кудись вибратися з маленькою дитиною, навіть просто погуляти в парках чи на набережних нашого міста. Скільки незручностей може виникнути під час елементарної щоденної прогулянки. Чого лиш вартують відстань, а також час для зміни підгузників, годування (грудне або штучне). Навіть зводити маленьку дитину в туалет — складно реалізувати, а в холодну пору погодувати чи замінити підгузник під час прогулянки — майже нереально".

Ужгородці подали петиції на облаштування трьох кімнат матері й дитини та скейт-парку у кожному районі міста


"У схожій ситуації постійно перебувають особи з обмеженими можливостями, адже в нашому місті практично нема пристосованих для них вбиралень! А мамам дітей з обмеженими можливостями така кімната полегшить проведення дозвілля поза домом!", - стверджує авторка.

Кімната матері і дитини – елементарна потреба всіх матусь, де вони зможуть:

переодягти малечу не у візочку, не на лавиці, не на столику в кафе;
спокійно погодувати дитину груддю, не провокуючи певну категорію людей на лекції та нотації;
підігріти чи приготувати суміш для годування;
помити руки теплою водою собі і дитині;
тут мама з кількома дітьми не буде перейматися, де залишити інших дітей чи візочок, поки одну дитину треба зводити в туалет.
Створення Кімнат матері й дитини у парках Боздош та Підзамок, і хоча б однієї в центрі міста, справді полегшить життя матусям!

У такій кімнаті треба облаштувати:

зручний заїзд;
безпечне місце для зберігання візків;
пеленальні столики;
туалет для мами, дитини з обмеженими можливостями;
умивальник з холодною та гарячою водою;
смітник;
зручні крісла чи дивани для годування груддю;
засоби для підігріву (електрочайник, мікрохвильова піч).

Що стосується петиції "Скейт-парк в Ужгороді" Василя Головея, то за словами автора "Сучасне покоління, молодь має запит на скейт-парки — місця, де можна отримати адреналін в безпечному форматі. Скейти, самокати, ролики стають популярнішими серед юнаків, що не може не радувати батьків, які стараються відірвати дітей від гаджетів.

У кожному житловому районі міста потрібен невеликий скейт-парк на 4-8 облаштованих секцій. Для початку можна створити один пілотний проєкт, скажімо, в зеленій зоні на Київській або Православній набережних. Або ж піти шляхом Тячева, та зробити розбірний секційний скейт-парк, який можна переносити за потреби, та збирати на зиму. Кошторис скейт-парку в Тячеві — 170 000 гривень, це доволі підйомні кошти для Ужгорода".

Василь опублікував також ілюстрацію скейт-парку на Поштовій площі у Тячеві.

Ужгородці подали петиції на облаштування трьох кімнат матері й дитини та скейт-парку у кожному районі міста


Усі петиції знайдете на сайті Єдиної системи місцевих петицій у розділі “Ужгород”.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: