Вхiд на сайт
Авторизацiя

НБУ знижує облікову ставку до п'ятирічного мінімуму в 10% річних

НБУ знижує облікову ставку до п'ятирічного мінімуму в 10% річних
Правління НБУ ухвалювало рішення щодо облікової ставки в умовах, коли інфляційний тиск слабшає швидше, ніж очікувалося, а економіка потребує подальшої підтримки.

Національний банк України продовжив цикл пом'якшення монетарної політики і з 13 березня знижує облікову ставку на 1 п.п. - до п'ятирічного мінімуму в 10% річних, при цьому ставка знижується шостий раз поспіль - після зниження в січні поточного і в грудні, жовтні, вересні, липні минулого року.

Як йдеться в матеріалах НБУ, споживча інфляція сповільнилася швидше, ніж передбачала прогнозна траєкторія - до 3,2% у січні і 2,4% у лютому в річному вимірі, продовжуючи перебувати нижче цільового діапазону в 5% плюс/мінус 1 п.п.

Як і раніше, Нацбанк очікує зниження облікової ставки до 7% до кінця року, і в разі сприятливого розвитку подій і за прискореної реалізації новим урядом України реформ зможе прискорити пом'якшення монетарної політики.

Водночас, поширення коронавірусу може призвести до рецесії світової економіки і значного сповільнення економічної активності в Україні. Істотне зниження світового попиту, а також переоцінка інвесторами ризиків країн, що розвиваються, може негативно позначитися на показниках зовнішньої торгівлі України і ускладнити залучення фінансування.

Таким чином, правління НБУ ухвалювало рішення щодо облікової ставки в умовах, коли інфляційний тиск слабшає швидше, ніж очікувалося, а економіка потребує подальшої підтримки.

Також повідомляється, що наступне засідання правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 23 квітня.

Національний банк України з 31 січня знизив облікову ставку на 2,5 п.п. - до 11% річних. Регулятор планує прискорити зниження облікової ставки до 7% на кінець 2020 року з 9%, планованих раніше. Після поступового зниження цього року, ставка залишатиметься на рівні в 7% у 2021 і 2022 році.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: