Вхiд на сайт
Авторизацiя

Тривалість життя пов'язана з рівнем освіти — дослідження

Науковці з медичної школи Єльського університету та Університету Алабами заявили, що рівень освіти впливає на тривалість життя більше, ніж раса чи рівень доходів. Про це передає Eurek Alert!

Тривалість життя пов'язана з рівнем освіти — дослідження

Науковці протягом 30 років слідкували за 5114 американцями з різних міст США. За час дослідження померли 395 людей. Серед тих, хто закінчив лише школу, смертність склала 13%, а серед тих, хто закінчив коледж чи університет — 5 %.

Спочатку вчені вважали, що смертність залежить від раси: серед померлих учасників було 9% темношкірих і 6% білих. Існували відмінності в причинах смерті. Так, чорношкірі частіше помирали через вбивства, а білі — через СНІД. В обох групах однаково помирали від серцево-судинних захворювань та раку.

Дослідники зіставили дані про колір шкіри та освіту: відмінності між темношкірими та білими були незначні. Серед учасників без вищої освіти було 13,5% темношкірих і 13,2% білих.

Вчені вважають, що підвищення доступу до освіти та її якості допоможе змінити тенденцію до скорочення тривалості життя серед дорослих.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: