Вхiд на сайт
Авторизацiя

ЗМІ пишуть, що в Україні зафіксували китайський коронавірус, але це не так

ЗМІ пишуть, що в Україні зафіксували китайський коронавірус, але це не так

В Україні зафіксували випадок зараження коронавірусом. Про це повідомили у Київському міському лабораторному центрі МОЗ України.

Низка ЗМІ опублікували неправдиву інформацію, що йдеться про зараження новим смертельним коронавірусом, який поширюється з Китаю. Однак в лабораторному центрі цю інформацію заперечили.

Голова Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан зазначив, що в столиці зафіксували несмертельний штамп коронавірусу.

«Коронавірус в Києві був зафіксований, але це не той збудник, який є в Китаї. Це інший — несмертельний штамп вірусу», — сказав він в ефірі телеканалу« НАШ».

Загалом на сьогодні існує кілька десятків коронавірусів.

ЗМІ пишуть, що в Україні зафіксували китайський коронавірус, але це не так


Нагадаємо:

Спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником, зафіксували в китайському місті Ухань (провінція Хубей) у грудні 2019 року.
За межами Китаю зафіксовано десятки випадків зараження, зокрема в Таїланді, Японії, Південній Кореї, США, Сінгапурі, В'єтнамі, Непалі, Франції, Австралії, Малайзії та Канаді.
За останніми даними, унаслідок вірусу померли 80 людей, ще 2700 інфіковані.
Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила поки не оголошувати надзвичайний стан у сфері охорони здоров'я у світі.
Наразі нова інфекція проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус, найімовірніше, поширився від тварин до людей, але здатний також передаватися від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.

Вчені відзначають схожість нового коронавірусу до іншого вірусу, який є збудником потенційно смертельно небезпечного тяжкого гострого респіраторного синдрому (ТГРС). Унаслідок спалаху цього захворювання у 2002-2003 роках загинули понад 700 людей у ​​всьому світі. Тоді спалах почався у Китаї й загалом заразив понад 8000 людей у ​​26 країнах.

Джерело


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: