Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті відбулася міжнародна медична конференція: всі подробиці

На Закарпатті відбулася міжнародна медична конференція: всі подробиці
«Актуальні питання нейроонкології» – саме таку назву має Міжнародна науково-практична конференція, що проходила цими днями в Ужгороді.

Радіологи, рентгенологи, нейрохірурги та невропатологи з України, Угорщини, Словаччини і Білорусії зібралися, щоб обговорити сучасні можливості магнітно-резонансної томографії, зокрема в діагностиці онкологічних захворювань головного та спинного мозку дітей та дорослих.

"Конференція, яку проводить Медичний центр "Діамед", з нашими колегами з Угорщини, Словаччини та Білорусії - це науково-практична конференція, яка направлена на вивчення діагностики та лікування нейроонкології. Дуже важливо, що ці проблеми будуть вирішуватись як у дорослих, так і у дитячому віці. Буде 22 доповіді , які присвячені актуальним питанням як діагностики, так і лікування нейроонкологічних захворювань",- розповів д.м.н., професор, хірург медичного центру Діамед Юрій Переста.

Окремо йдеться про сучасні методики лікування онкопатологій. Фахівці-медики та науковці ділилися своїм досвідом та вивчали напрацювання колег у діагностиці та лікуванні пацієнтів з пухлинами нервової системи.

"У нас сьогодні є сучасні методи діагностики. Крім рентгенології звичайної це мультиспіральна комп'ютерна томографія, магнітно-резонансна томографія. Ми хочемо з лікарями інших фахів, в тому числі з нейрохірургами, обговорити ці питання, щоб ми краще розуміли одне одного: що хірургам цікаво знати від нас і що ми можемо надати хірургам, яку допомогу", розповідає Олена Шармазанова, президент Всеукраїнської асоціації рентгенологів України.

Юрій Чомоляк, лікар-нейрохірург розповів про інновації в мультимодальному підході до лікування. Це той формат, який домінує сьогодні у світі та визнаний найбільш ефективним у лікуванні: "Ця конференція присвячена нейроонкології. Це напрямок, який останнім часом є актуальним в медичному середовищі і останні тенденції сконцентровуються на тому, що ми повинні застосовувати мультимодальний або мультидисциплінарний підхід до лікування. Що це означає? Це означає, що в лікувальному процесі повинні приймати участь одночасно різні фахівці. Це лікар-радіолог, лікар-онколог, лікар-нейрохірург і лікар-патоморфолог. Бажано залучати до цього процесу також і лікаря-нейропсихолога. Інколи потрібно залучати ще суміжних спеціалістів, але як мінімум ті, про які я сказав".

Рання діагностика - це успіх лікування, вважають медики. Тож саме про її методи говорили 2 дні учасники конференції. "Конференція покликана насамперед на те, щоб ще раз поговорити про нові методики діагностики, особливо ранньої діагностики даного захворювання, а рання діагностика - це є успіх лікування. Також звичайно, поділитися результатами лікування",- наголошує Роман Шніцер, головний лікар Закарпатської обласної дитячої лікарні.

Конференція такого формату та масштабу на Закарпатті проводиться вперше. За словами Мирослава Мойжіта, генерального консула Словацької республіки в Ужгороді, тема конференції дуже серйозна, тут зібралися люди зі всієї України, Словаччини, Угорщини і Білорусії, і взагалі це є вищий пілотаж в медицині.

В рамках конференції було передбачено низку круглих столів та дискусій, які в свою чергу покликані об'єднати зусилля для досягнення успіхів в області нейроонкології.

Детальніше у сюжеті Телекомпанії М-студіо:




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: