Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україну почав надходити хлор із Румунії, - Бабій

В Україну почав надходити хлор із Румунії, - Бабій
В Україну почав надходити імпортований хлор з Румунії. До кінця серпня в Україну може прибути хлор з Польщі, Словаччини та Узбекистану. Про це в коментарі "112 Україна" повідомила віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій.

"З Румунії вже потихеньку заїжджає малими партіями, 30-40 тонн в тиждень, але цього недостатньо для загальної потреби. Словаччина, Польща можуть починати відвантаження і хлор може бути з їхніх контрактів до 30 серпня в Україні. Що стосується Узбекистану, вони зараз підтверджують можливість поставки хлору в цистернах, це також кінець серпня", – зазначила Бабій.

Вона додала, що зараз переобладнуються всі потужності, що дозволить Києву та Кривому Розі зараз приймати цистерни з хлором і переливати його в контейнери для інших споживачів.

Як повідомляли "Українські Новини", в середині червня підприємство хімічної галузі "Дніпроазот", що виробляє рідкий хлор, що використовується водоканалами для знезараження питної води, попередило про зупинку виробництва. З цієї причини на водопровідно-каналізаційних підприємствах України виникла складна ситуація із знезараженням питної води.

Тим часом під загрозою залишитися без питної води без хлору виявилися Дніпро, Харків, Миколаїв, Житомир і Кривий Ріг.

Після цього "ДніпроАзот" заявив, що готовий відновити виробництво хлору для знезараження води.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: