Вхiд на сайт
Авторизацiя

Супрун розвіяла міф про сімейних лікарів

Супрун розвіяла міф про сімейних лікарів
Одна з цілей кампанії з вибору лікарів – сформувати довірливі відносини між сімейними лікарями (терапевтими або педіатрами) та пацієнтами.

В.о. глави МОЗ Уляна Супрун зазначила, що через відсутність культури взаємовідносин між пацієнтами та сімейними лікарями, існує міф, що краще звертатися до вузьких спеціалістів за потреби. Внаслідок чого, на своїй сторінці у Facebook, вона вирішила зруйнувати цей міф, і розповіла, навіщо українцям потрібен власний лікар.

"Найважливішим моментом є не спеціалізація, а рівень довіри між лікарем і пацієнтом. Доволі часто трапляється – люди думають, що їм краще йти до вузьких спеціалістів, натомість дуже часто повертаються до свого сімейного лікаря", – зауважено у повідомленні.

Супрун наголошує, що сімейний лікар – це менеджер людини в заплутаній і непростій системі охорони здоров'я.

"Коли людина налагоджує стосунки зі своїм довіреним лікарем, то зазвичай починає радитися і щодо своїх подальших дій навіть вже на вторинному рівні надання медичної допомоги, хоч це здавалося б, вже не є в компетенції сімейного лікаря", – додала виконувач обов'язків глави МОЗ.

За повідомленням, одна з цілей кампанії з вибору лікарів – сформувати довірливі відносини між сімейними лікарями (терапевтими або педіатрами) та пацієнтами. Для того, щоб кожен мав свого лікаря, регулярно з ним спілкувався, не займався самолікуванням та менше хворів.

"Дослідження свідчать, що люди справді живуть довше і здоровіше, якщо мають свого лікаря... Обирайте своїх лікарів! Не переймайтеся, що підпис декларації з вашим лікарем зобов'яже вас ходити до нього все життя – ви завжди можете змінити лікаря", – наголосила Супрун.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: