Вхiд на сайт
Авторизацiя

Не пропустіть! Наближається наймагічніший день в році

Не пропустіть! Наближається наймагічніший день в роціЗ давніх часів і до сих пір людство намагається жити згідно природним ритмам. Значним в астрологічному і астрономічному плані є День весняного рівнодення, що повторюється в другій половині березня кожного року. З зазначеним днем ​​пов'язані численні народні перекази, прикмети, звичаї, традиції, містичні повір'я, природні процеси і інші цікаві явища. Це прекрасна можливість очиститися від негативної енергії і жалю, навести порядок в емоційній і духовній сферах життя, впустити в своє життя вітер добрих змін, відкрити себе для нового життя.

Точний час настання Дня весняного рівнодення у 2017 році - 20 березня 10 годині 29 хвилин (за київським часом) та 07-й годині 30 хвилин (за Гринвічем). Практично всі країни так званого «шовкового шляху» з часів раннього Середньовіччя цей день вважають справжнім Новим роком. Саме в цей момент Сонце перейде в сузір'я Овна, поклавши початок астрономічної весни.

У стародавні часи, коли календарів не існувало, люди були впевнені, що цей день є початком весни, а сил пітьми і світла стає порівну. Також з весняним рівноденням пов'язували і оновлення природи: буйний ріст зелені, поява бруньок на кущах і деревах, перші грозові дощі.

З точки зору астрономії день весняного рівнодення, як втім, і осіннього, характеризується однаковою довжиною дня і ночі. 20 березня - астрономічний початок весни 2017 року. У зазначений час Земля подолає чверть річного шляху, рухаючись по своїй орбіті. Два півкулі будуть освітлені Сонцем рівно наполовину. Саме цей факт і пояснює рівну тривалість світлого і темного часу доби. Потім Сонце продовжить свій рух, переходячи з однієї півкулі (Південної) в іншу (Північну). Після закінчення півроку знову настане рівнодення, але в цей період Сонце вже буде перебувати з протилежного боку орбіти. День ознаменується сходом Сонця в максимально Східній точці планети, а заходом - в максимально Західнй.

День весняного рівнодення в астрономії вважається початком відліку весни в Північній півкулі. У Південній ж півкулі, навпаки, настане астрономічна осіння пора. Зрозуміло, це суворі математичні розрахунки. Насправді в дні весняних / осінніх рівнодень тривалість світлового дня трохи більше. Це обумовлено тим, що таке явище, як атмосферна рефракція, здатна «піднімати» небесні світила над рівнем горизонту. Адже формально вважається, що Сонце і Місяць протягом дня рухаються строго по лінії горизонту. Але фактично, за рахунок рефракційного явища, вони будуть рухатися трохи вище.

Значення дня весняного рівнодення в астрології
20 березня 2017 року - День астролога і всіх, хто має хоч якесь відношення до даної науці. Це професійне свято приурочили до Дня рівнодення в зв'язку початком нового астрологічного року. Це також означає, що головне небесне світило - Сонце - увійде в знак Овна. Так як весняне рівнодення може припадати і на інші числа березня (19, 21), День астролога вирішили закріпити саме за 20-им числом, тим самим уникнувши виникнення плутанини і плутанини.

Момент переходу Сонця в знак Овна (на його нульовий градус) астрологи вважають відправною точкою. Знак Овна пов'язують з такими значеннями, як: бадьорість; лідерство; циклічність; щирість; цілеспрямованість; самостійність; прямолінійність; імпульс. Овен є знаком мужності, духовної і фізичної сили, енергії, боротьби, жертовності.

Так як весняне рівнодення - період оновлення в природі - знаходження Сонця в цей день на нульовому градусі зазначеного знака є первинним імпульсом, який найбільш активний і яскравий. Даний імпульс виникає в «насінні» і дає йому можливість набрати енергію для подальшого розвитку. Так трапляється і в День весняного рівнодення, коли все живе відроджується знову.

День весняного рівнодення і гороскоп друїдів
Друїди - стародавні жерці, що населяли північне узбережжя Європи і обожнюють природу. Кельти мали власне пояснення походження людини, поклонялися своїм богам і свято вірили в могутність природних стихій. Весняне рівнодення для друїдів - особливе свято, яке є точкою відліку нового річного циклу. Розташування Сонця і Землі по відношенню один до одного в День народження - основний критерій, за яким кельти визначали характер людини і передбачали його долю. Кельтський гороскоп підрозділяється на 22 періоди. Кожному з них відповідає певне дерево. Друїди вірили, що День весняного рівнодення здатний допомогти в корекції життєвих подій. Для цього потрібно «поговорити» з деревом-покровителем, повідавши йому про свої неприємності, прагненнях і мрії. У процесі спілкування можна загадати дереву бажання. Воно обов'язково його виконає, головне - бути чесним.
Що можна і що не можна робити в день рівнодення
Це свято здавна вважався магічним. Перекази свідчать, що в цей день на долю людини можуть вплинути навіть її власні думки. Тому думати слід виключно про хороше. З'ясування відносин, сварки, прояв злості, агресії і гніву може обернутися виникненням проблем. Сумувати в свято не рекомендується, інакше Боги розлютяться і не обдарують всілякими благами. Потрібно зустрічати весну якомога хлібосольніше і веселіше. Чим розкішніше буде стіл і більше гостей, що сидять за ним, тим щасливіше для господарів видасться рік.

Багато хто до цих пір шанують традиції свята і в день весняного рівнодення печуть пряники у вигляді пташок. Їх необхідно роздати родичам, друзям і знайомим. Щоб перевірити, яке здоров'я чекає в новому році, люди виходили на вулицю, і кожен підкидав в небо свій пряник. Чиє частування злітало вище, тому можна було не переживати за власне здоров'я протягом всього року. Завдяки цій прикметі пряники називаються «жайворонками».

Навіть лютим ворогам і кривдникам в День весняного рівнодення не можна бажати зла. Фахівці запевняють, що крамольні думки і погані слова, сказані на адресу людини, можуть доставити йому серйозні неприємності. Причому все погане, надіслане іншим, обов'язково повернеться в подвійній кількості.
На сході або заході Сонця в День весняного рівнодення можна провести ритуал на благополуччя. Для цього необхідно приготувати дві свічки - білого і чорного кольору. Вони будуть символізувати світло і темряву. Також приготуйте горщик із землею і насіння, попередньо розмочені у воді. Запаліть свічки, поруч з собою розташуйте горщик і насіння. Сконцентруйтеся і починайте подумки розповідати насінню, яке життя ви хочете мати, що хочете змінити у своїй долі. Як можна чіткіше візуалізують образ свого щасливого існування. Потім посадите насіння в землю і полийте водою. У міру того, як насіння будуть проростати, ваше життя почне змінюватися в бажану сторону.

Втілити мрії в реальність допоможе унікальна медитативна практика. Заняття слід проводити в повній самоті, створивши для себе затишну атмосферу у приміщенні. Запаліть свічку. Присядьте в крісло або приляжте на диван. Закрийте очі. Для глибокого розслаблення можна використовувати дихальну гімнастику. Починайте розігрувати в своїй уяві ситуації з урахуванням того, що ваша мрія вже здійснилася. Наприклад, уявіть, як ви живете, який автомобіль маєте, у що одягнені, з ким спілкуєтеся, що їсте, які заклади відвідуєте і т.п. Потрібно максимально глибоко зануритися у внутрішній світ і перейнятися своїм бажанням. Тепер уявіть, що перед вами в повітрі матеріалізувався велика напівпрозора куля золотистого кольору. Заходьте в нього і зусиллям волі спрямовуйтеся вгору. Далі спробуйте подумки розчинитися у Всесвіті. Через якийсь час ви повинні відчути прилив сил. Це означає, що позитивна космічна енергія отримала сильний вплив на ваше підсвідомість. З цього моменту у вашому житті почнуть поступово відбуватися зміни.

Весняне рівнодення - одне з найдивовижніших природних явищ. Добре, що до наших днів збереглися ті крихти інформації про те, які традиції шанували і як відзначали свято весни в давнину. У цей день кожен може напитися з невичерпного джерела космічної енергії, зміцнити здоров'я, поліпшити матеріальне становище і, вставши вранці, сказати: «Здрастуй, Сонце!»


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: