Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уряд запровадив незалежний контроль якості ремонтних робіт на всіх дорогах України

Відтепер на автомобільних дорогах загального користування технічний нагляд за перебігом виконання дорожніх робіт здійснюватиме інженер-консультант. Таким чином, уряд запровадив систему FIDIC для всіх дорожніх робіт в Україні, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Уряд запровадив незалежний контроль якості ремонтних робіт на всіх дорогах України


Відповідно до нових умов, технічний нагляд під час виконання дорожніх робіт здійснюється за допомогою Служби інженера – незалежної юридичної особи.

До цього часу на переважній більшості українських доріг такий контроль власними силами проводили замовникки дорожніх робіт і він не був достатньо ефективним. Виняток складали, переважно, дороги, відновлення яких здійснювалося спільно з міжнародними фінансовими організаціями, де контроль якості передбачає дотримання умов контрактів FIDIC.

До основних обов’язків інженера-консультанта, який контролюватиме перебіг ремонту, належатимуть контроль якості та обсягів виконуваних робіт, вхідний та операційний контроль матеріалів, виробів та конструкцій, які використовуються під час дорожніх робіт, контроль за усуненням підрядником виявлених дефектів тощо, йдеться в повідомленні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: