Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що зробила громадськість для 64 тисяч інвалідів Закарпаття?

Як зазначили Закарпатському кореспонденту у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації в області проживає більше 64 тисяч інвалідів, з них: 1982 – інваліди війни; 47571 – інваліди загального захворювання, майже 13 тис. – інваліди з дитинства.

Що зробила громадськість для 64 тисяч інвалідів Закарпаття?


До Дня інваліда Закарпатський кореспондент з'ясував, що зробила громадськість для осіб з обмеженими фізичними та розумовими можливостями:

1. Більше 565 тисяч гривень грошової, матеріальної та натуральної допомоги надано 2023 особам пільгової категорії громадян з числа інвалідів усіх нозологій за рахунок місцевих бюджетів, а також додатково залучених коштів від підприємств, організацій і установ усіх форм власності та господарювання, комерційних та благодійних структур.

2. 2383 інвалідам обстежено житлово-побутові умови проживання, з них 438 особам пільгової категорії (у відповідності до потреби) їх покращено.

3. Виділено 149 санаторно-курортних путівок для забезпечення інвалідів усіх нозологій, видано 1005 направлення на технічні засоби реабілітації та 6570 направлень на протезно-ортопедичні вироби. Робота проведена за рахунок різних джерел фінансування.

4. Видано 10 автомобілів в якості гуманітарної допомоги інвалідам різних нозологій ( 2 автомобілі – для дітей-інвалідів, 3 автомобілі – для інвалідів з дитинства, 4 автомобілі – інвалідам загального захворення, 1 автомобіль – інваліду війну).

5. 481 особа з інвалідністю, з яких 279 – діти-інваліди пройшла реабілітацію в Обласному центрі комплексної реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів.

6. Більше 1100 громадян похилого віку, інвалідів і дітей з вадами фізичного та розумового розвитку проживає на повному державному утриманні в 7 інтернатних установах соціальної сфери.

7. 608,9 тисяч гривень гуманітарної допомоги було отримано будинками-інтернатами із-за кордону за рахунок благодійних фондів, релігійних громад, приватних підприємств та спонсорів.

8. Більше 8 мільйонів гривень допомоги було перераховано Пенсійним фондом до інтернатних установ для покращення умов проживання підопічних інтернатів.

9. Усіх вихованців дитячих будинків-інтернатів (393 особи) станом на сьогодні оздоровлено.

10. 19 територіальними центрами, що діють на території області виявлено 27 539 та обслужено 18 393 пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян, які потребують соціального обслуговування та надання соціальних послуг.

11. Налагоджено тісну співпрацю закладів соціального захисту з волонтерами та релігійними організаціями. Серед них: “Дім милосердя”, “Промінь на Сході”, “Швейцарська релігійна громада”, “Блага вість”, Діаконічне відділення Реформаторської церкви, благодійний фонд “Добра надія” м. Нюрнберг, благодійний фонд “Україна рухається”, громадськими організаціями Чеської Республіки, які надають гуманітарну допомогу, організовують гарячі обіди та проводять інші соціальні акції. Також налагоджується співпраця із закордонними благодійними організаціями Франції, Німеччини, Данії, Швейцарії.

12. У відповідності до розпорядження голови облдержадміністрації реалізовується План заходів щодо підготовки та проведення в області у 2014 році Міжнародного дня інвалідів, основні пункти якого передбачають посилення уваги до осіб з обмеженими фізичними та розумовими можливостями.

Звісно, цього не достатньо. Однак, перш ніж засуджувати інших треба пошукати проблему в собі. Кожен із нас на своєму місці здатний хоча б трошки покращити життя інваліду, хай навіть це буде банальна повага до місця на автопарковці чи принесений пакунок з продуктами сусіду з обмеженими фізичними можливостями.

Закарпатський кореспондент


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: