Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатець має ферму на тисячу папуг ( ФОТО, ВІДЕО)

Щоб погодувати свої папугфермер щодня витрачає по 4 години. Щодня мусить поговорити з птахами. За цією церемонією люблять спостерігати туристи. Про це розповів Василь Макар з села Колочава Міжгірського району Закарпаття.
Закарпатець має ферму на тисячу папуг ( ФОТО, ВІДЕО)

"Птахами зацікавився ще з дитинства, – розповідає Василь. – Як мені було 9 років на наше подвір'я випадково залетів поштовий голуб. Поки він крутився біля курей, я мудрував, якби то його зловити. Потім батько підказав у корито насипати трохи зерна і зверху коли прийде його їсти, накрити голуба. Так у мене зявився перший птах".

Перших папуг привіз зі Львова на початку 80-х.
Закарпатець має ферму на тисячу папуг ( ФОТО, ВІДЕО)

"За птаха можу віддати будь-які гроші, – каже Макар. – Бувало, що на всі зароблені гроші купував птахів. Можу зарплату лісника спокійно віддати за голуба. А як нема грошей, то продаю якогось із птахів, яких маю по два-три. Їздив на заробітки до Чехії і звідти привозив папуг. У робочі дні працював, а на вихідні сідав на велосипед і їхав шукати птахів. Так я пів-Чехії проколесив на ровері"
Закарпатець має ферму на тисячу папуг ( ФОТО, ВІДЕО)

До птахоферми щодня приходить до десятка туристів. За екскурсію платять по 10 гривень з дорослого та 5 з дитини. Так птахи заробляють собі на харчі. За раз господар згодовує 2 відра корму.
Закарпатець має ферму на тисячу папуг ( ФОТО, ВІДЕО)

"Цих птахів можна навчити говорити по- людськи. Але тоді треба їх відселяти окремо і працювати. В мене всі накупі. Коли починав, то птахи були у хаті, займали кімнату. Лише згодом перевів їх на вулицю й зробив окремий вольєр", - додає власник.
Закарпатець має ферму на тисячу папуг ( ФОТО, ВІДЕО)

Чужих папуги не люблять. Коли заходимо всередину здіймають крик. Поряд голубина ферма. Василь Макар навчився виховувати справжніх поштових голубів.

"Як йшов на побачення з дівчиною, то відносив голуба до гори, як повернувся в свою голубятню, значить щось тямить. Наступного разу відносив за 5, 10 кілометрів. Бувало водіями автобусів передавав, як тре було щоб за 60-70 кілометрів прилетів. А коли я чи жінка їхали у відрядження, то брали з собою голуба. Випускали в тому місті куди приїхали, більшість поверталося"



Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: