Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вчені визначили, коли віруси найнебезпечніші

Вчені визначили, коли віруси найнебезпечніші
Віруси можуть бути у кілька разів небезпечніші, якщо потрапляють до організму вранці. До такого висновку дійшли науковці із університету Кембриджа. Відповідне дослідження опубліковане у науковому журналі PNAS.

Крім того, дослідження показало, що організми із розхитаним біологічним ритмом, наприклад, через позмінну роботу чи зміну часових поясів, вразливіші до інфекцій.

Вчені переконані, що їхні висновки допоможуть знайти нові способи боротьби із епідеміями.

Так, під час дослідження вчені інфікували мишей вірусами грипу та герпесу. Експеримент показав, що відносна кількість вірусу у організмах мишей, яких заразили вранці, у 10 разів перевищувала кількість вірусу у мишах, яких заразили увечері.

Таким чином вчені дійшли до висновку, що вірусам не вдавалося узяти під контроль внутрішні процеси у клітинах після певного часу – коли певні механізми у них зупинялися.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: