Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатський письменник Андрій Любка закликав "голодувати" разом із Сенцовим

Закарпатський письменник Андрій Любка закликав "голодувати" разом із Сенцовим
На знак солідарності із засудженим в Російській Федерації українським режисером Олегом Сенцовим Андрій Любка на своїй сторінці в "Фейсбуці" закликав на один день відмовитися від їжі.

Зекономлені від походу у ресторан чи приготування страви гроші Любка закликав переказати на рахунок якоїсь громадської організації, що займаються захистом політв'язнів, або написати листівку комусь із українських в'язнів і надіслати її в РФ в рамках кампанії Let My People Go Ukraine.

"Розумію, що така індивідуальна акція не змінить кардинально ситуації, але все ж не можна просто байдуже спостерігати за тим, як за ґратами помирає людина", – додав письменник.

Раніше повідомлялося, що 16 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування.

Єдиною умовою припинення голодування чоловік назвав звільнення всіх українських політв'язнів.

Нагадаємо, Олег Сенцов був затриманий в Криму 11 травня 2014 року правоохоронними органами РФ. Його звинуватили в підготовці теракту в Криму під час незаконної анексії півострова РФ. Пізніше режисера звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки.

У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Він перебуває в колонії в місті Лабитнангі та продовжує займатися творчістю.

Я ГОЛОДУЮ З СЕНЦОВИМ

Сьогодні сьомий день голодування Олега Сенцова, яке він пообіцяв тримати "до кінця".

На знак...

Опубликовано Andriy Lyubka 20 мая 2018 г.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: