Вхiд на сайт
Авторизацiя

Скільки яєць можна з'їсти в свята без шкоди для здоров'я

Скільки яєць можна з'їсти в свята без шкоди для здоров'я
Американські дієтологи оцінили користь і шкоду яєць для людини

Яйця не підвищують рівень холестерину в крові і багаті на корисні елементи. Три яйця в день – норма здорової людини. Важливо звертати увагу на продукти, які ви вживаєте в їжу разом з яйцями – американські дієтологи оцінили користь і шкоду яєць для людини.

У яєчному жовтку міститься багато холестерину, високий рівень якого в крові підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Здавалося, цілком логічним уникати вживання в їжу продуктів, багатих на холестерин. Однак, недавні дослідження показали, що вплив вживання яєць на рівень холестерину в крові мінімальний.

Згідно з даними медичних досліджень, стандартна норма - до семи яєць на тиждень. Деякі лікарі стверджують, що навіть вживання двох-трьох яєць в день не несе загрози для здоров'я. Вчені свого часу тестували 88-річного чоловіка, який протягом тривалого періоду вживав щодня 25 яєць, проте рівень холестерину, як і його загальний фізичний стан були відмінними.

Не всі яйця однакові. Ті, які ми купуємо в супермаркеті - несуть кури, вирощувані на фабриках, які харчуються кормами з біодобавками. Яйця, які несуть кури, що живуть в "природних умовах" - найбільш корисні, оскільки містять набагато вищий рівень Омега-3 і вітамінів.

Важливо стежити за тим, що ви вживаєте в їжу разом з яйцями. Наприклад, їжа, багата на жири - масло, сир, бекон, ковбаса - підвищує рівень холестерину в крові набагато більше, ніж яйця. Навіть вуглеводи, що містяться, наприклад, в білому тості, випічці або картоплі можуть збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: