Вхiд на сайт
Авторизацiя

Астрономічні явища в квітні-2018: коли спостерігати за планетами і зорепадом Ліріди

Астрономічні явища в квітні-2018: коли спостерігати за планетами і зорепадом Ліріди
З 16 по 25 квітня 2018 року любителі астрономічних явищ спостерігатимуть зорепад Ліріди, а під час очікування метеорного потоку зможуть також побачити деякі планети. Коли і при яких умовах будуть помітні планети в квітні.

Венеру буде видно на вечірньому небі невисоко над західним горизонтом.

Марс можна буде побачити у другій половині ночі (ближче до ранку) низько над південною частиною горизонту. Переміщається по сузір'ю Стрільця.

Юпітер буде сходити ввечері і виднітися невисоко над південною частиною горизонту. Переміщається по сузір'ю Терезів.

Сатурн буде видно у другій половині ночі (ближче до ранку) низько над південною частиною горизонту. Переміщається по сузір'ю Стрільця.

Також у квітні відбудеться зорепад Ліріди, період активності якого припадає на 16-25 квітня. Найбільшу кількість метеорів на годину можна побачити 22-23 числа - до 20. Спостерігати зорепад Ліріди можна тільки в Північній півкулі, при ясній погоді і видніше всього він стає незадовго до світанку. Вважається, що це найдавніший зорепад, який описували ще до нашої ери.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: