Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпаття надішлють кілька тисяч доз вакцини від кору

На Закарпаття надішлють кілька тисяч доз вакцини від кору
Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) прийняло рішення про перерозподіл вакцини від кору, краснухи і паротиту, виділеної по всіх регіонах України.

Найближчими днями Закарпаття отримає 10 тисяч вакцин від кору

У результаті Закарпаття отримає 10 тисяч вакцин. Таке рішення прийнято після телефонної розмови з міністром охорони здоров’я Уляною Супрун. Вакцина надійде в область найближчими днями, її вистачить, щоб зняти напругу з щепленнями дітей, однак недостатньо для задоволення повної потреби у вакцинації.

З початку року, станом на вівторок, 23 січня, в області зареєстровано 368 випадків захворювання на кір, при цьому щодня медики реєструють по 30 – 35 нових випадків. 78 відсотків хворих – особи до 17 років, а головна причина інфікування в тому, що дітей свого часу не щепили від кору.

Нагадаємо, що на Закарпатті виникла гостра нестача вакцини від кору, паротиту й краснухи, у Тячівському районі через хворобу введено карантин. Напружена ситуація з кором спостерігається також в Ужгородському та Хустському районах. Минулого року Закарпатська ОДА була змушена звернутися до Угорщини з проханням виділити області вакцину, як гуманітарну допомогу, - повідомляють у прес-службі Закарпатської ОДА.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: