Вхiд на сайт
Авторизацiя

СБУ заарештувала групу хакерів, які крали гроші в держбанках

СБУ заарештувала групу хакерів, які крали гроші в держбанкахЗа попередньою інформацією, зловмисники встигли вкрасти більше десяти мільйонів гривень з більш ніж 1,5 тисячі банківських карток.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили в Києві хакерську угруповання, учасники якої викрадали гроші клієнтів, зокрема державних банків. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що група зловмисників здійснює несанкціоноване втручання в інформаційні банківські мережі... Оперативники спецслужби задокументували, що учасники угруповання... "зчитували" картки клієнтів банківських установ, викрадаючи реквізити доступу. Зловмисники також через шкідливе програмне забезпечення заражали інформаційні мережі банків для... діставання несанкціонованого доступу до даних", – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, зловмисники встигли вкрасти більше десяти мільйонів гривень з більш ніж 1,5 тисячі банківських карток.

Як повідомляється, під час санкціонованих обшуків в учасників угруповання співробітники СБУ і прокуратури виявили комп'ютерну техніку з встановленим шкідливим програмним забезпеченням і листуванням хакерів, спеціальне обладнання для зчитування і запису підроблених пластикових карт, мобільні телефони, банківські картки, що підтверджують проведення нелегальних операцій.

Правоохоронці також вилучили мільйон двісті тисяч гривень, пістолети Макарова, "ТТ", автомат Калашникова з глушниками і велика кількість патронів до них.

"Зараз чотирьом зловмисникам оголошено про підозри у вчиненні злочинів, вони затримані згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, для всіх обрано запобіжний захід – утримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх учасників організованого угруповання", – йдеться в повідомленні.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: