Вхiд на сайт
Авторизацiя

Гідроенергетика допоможе Норвегії відмовитися від нафти і газу

Гідроенергетика допоможе Норвегії відмовитися від нафти і газу


Завдяки гідроенергетиці Норвегія стане першою в світі країною, повністю незалежною від нафти і газу. З 2025 року в Норвегії почне діяти заборона на продаж будь-яких транспортних засобів, що працюють на енергії викопного палива.

Це лише один з 24 пунктів програми електрифікації всієї Норвегії, розробленої міжвідомчим органом «Energi Norge». Норвезький парк електромобілів сьогодні становить 110 000 машин - щоб люди активніше пересідали на них, водіїв звільнять від податків і зроблять всі електрозаправки безкоштовними.

Сьогодні 96% електроенергії в Норвегії отримують від ГЕС, тому гідроенергетика й надалі залишатиметься провідним напрямком розвитку держави в наступному десятилітті. Сюди перейдуть працювати робітники й інженери з нафтогазового сектора, який буде планомірно скорочуватися.

Норвегія, як і багато держав, чий добробут заснований на торгівлі природними ресурсами, поставила собі амбітні завдання щодо реакцію на зміни клімату та скорочення прибутковості від продажу нафти і газу. При цьому свої власні потреби в енергії країна вже майже цілком покриває за рахунок ГЕС. Тепер Норвегії залишилося поставити крапку і реорганізувати останні процеси в країні, щоб повністю відмовитися від викопного палива.

Якщо не чекати змін, а організувати їх заздалегідь, можна уникнути проблем зі скороченням робочих місць. У план Energi Nor вже включено більше сотні компаній - очікується, що до 2050-го Норвегія дійсно стане першою в світі країною, повністю незалежною від нафти і газу.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: