Вхiд на сайт
Авторизацiя

Відомий закарпатський письменник здобув міжнародний грант

Відомий закарпатський письменник здобув міжнародний грант
Цього року Central European Initiative Fellowship присудили відомому молодому письменнику із Закарпаття Андрієві Любці.

Міжнародне журі у складі Патриції Васкотто (голова), Лідії Дімковської, Людвіґа Гартінґера, Марка Кравоса і Джурджі Стрсоґлавеца вирішило присудити Central European Initiative Fellowship у 2017 році українському письменнику Андрієві Любці.

Central European Initiative Fellowship присуджується літераторам віком до 35 років і передбачає ґрант у розмірі EUR 5,000 на покриття тримісячного резиденційного перебування письменника в одній з країн Центральноєвропейської ініціативи (Австрія, Албанія, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Італія, Македонія, Молдова, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Україна, Хорватія, Чехія, Чорногорія).

За словами Андрія Любки, під час резиденції він планує завершити роботу над новою книжкою, передає "День". Для перебування літератор обрав Словенію, Боснію і Герцеговину та Македонію. Урочисте вручення нагороди відбудеться на Міжнародному літературному фестивалі "Vilenica" в Словенії (6-9 вересня 2017 року).

Central European Initiative Fellowship присуджується одному молодому центральноєвропейському письменнику щороку (з 2006 року) у співпраці Центральноєвропейської Ініціативи (Трієст, Італія) та Словенської Асоціації Письменників (Любляна, Словенія).


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: