Вхiд на сайт
Авторизацiя

Протягом п’яти місяців поточного року Закарпаття експортувало товарів на суму понад півмільярда доларів США

Протягом п’яти місяців поточного року Закарпаття експортувало товарів на суму понад півмільярда доларів США
У січні-травні цього року обсяг експорту товарів підприємствами області становив 547,9 мільйона доларів США, і перевищив показник імпорту, який склав 511,8 мільйона доларів США. У результаті сформувалося позитивне сальдо у розмірі 36,1 мільйона доларів, яке перевищило минулорічний показник (30,2 мільйона доларів) за аналогічний період. Про це під час брифінгу в прес-центрі ОДА повідомила начальник Головного управління статистики у Закарпатській області Галина Гриник.

Як зазначалося, порівняно з січнем-травнем 2016 року обсяги експорту та імпорту збільшились на 16,1% та 15,8% відповідно. Експорт товарів виріс за рахунок поставок машинного та електротехнічного обладнання (75,9 мільйона доларів), виробів з деревини (44,6 мільйона доларів США), різних промислових товарів (35,2 мільйона доларів США). В імпорті також переважали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання (48,2% загального обсягу). У менших об’ємах завозились полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (11,0%), текстильні матеріали та текстильні вироби (9,9%), недорогоцінні метали та вироби з них (4,7%), мінеральні продукти (3,7%).

Серед 106 країн, з якими підприємці області проводили зовнішньоторговельні операції, найвагоміші експортні поставки товарів здійснювалися до Угорщини (52,3% загального обсягу), Польщі (7,0%), Німеччини (6,9%) та Словаччини (5,0%).

Найбільше завозилося товарів з Китаю (14,2% загального обсягу), Німеччини (13,4%), Угорщини (10,5%), Чехії (10,1%) та Італії (6,8%). Імпорт товарів із країн-членів ЄС становив 305,4 мільйона доларів США або 59,7% від загального обсягу, повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: