Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вісім літніх небезпек для дітей: як вберегтися

Вісім літніх небезпек для дітей: як вберегтися
Коли останній шкільний дзвінок проголосить кінець навчального року, діти вибігають на вулиці, і назад їх вже не заженеш. На жаль, але руки батьків з цього моменту все частіше тягнуться до аптечки. Літні ігри на вулиці тягнуть за собою різні травми: подряпини, синці, а то й гірше, передає "Сьогодні". Що ви можете зробити, щоб убезпечити своїх дітей в літній час?

Купіть шолом

Випадкові падіння є причиною номер один дитячого травматизму. Зазвичай все обмежується саднами і синцями, але при їзді на велосипеді і катанні на роликах діти можуть, падаючи, вдаритися головою. Ви можете знизити травматизм голови на 85%, якщо купите дитині хороший, відповідний за розміром шолом. Кожен раз, коли дитина катається на велосипеді або роликах, наполягайте, щоб вона використовувала шолом і інший захист.

Уважно огляньте торішній шолом, щоб переконатися в його придатності. Шоломи, які вже брали участь у падіннях, можуть мати тріщини, вони вже не в змозі забезпечити високу ступінь безпеки вашої дитини. Краще замінити такий шолом новим.

Перевірте технічний стан спортивного обладнання

Шоломи – не єдина річ, від якої безпосередньо залежить безпека дитини. Все спортивне обладнання повинно бути в належному технічному стані та відповідного розміру. Діти швидко ростуть і торішній велосипед або ролики можуть бути вже маленькими для ваших дітей. Необхідно підкоригувати висоту сидіння і керма на велосипеді, переконатися, що ролики не тиснуть. Крім того, необхідно підкрутити гайки і змастити рухомі частини. Переконайтеся, що на обладнанні немає тріщин і вм'ятин.

Запобігання теплового удару і зневоднення

Це здається настільки буденним, що його дуже просто випустити з уваги. Дітям необхідно постійно пити, переконайтеся, що дитина взяла із собою на вулицю пляшку води. Голова повинна бути покрита кепкою або панамкою світлого, краще білого кольору. У денний час краще грати в тіні дерев. Педіатри рекомендують робити перерву кожні 20 хвилин гри, щоб діти випили по склянці води.

Заблокуйте доступ дітей до хімічних речовин і ліків

Коли діти залишаються вдома самі, вони можуть безперешкодно досліджувати свою квартиру. Діти люблять грати в дослідників, вчених, експериментаторів. Слідкуйте, щоб предметами їх ігор не стали такі отруйні речі, як пральний порошок, засіб для чищення духовок, поліроль, ліки.

Всі небезпечні речовини рекомендується тримати в певному місці, закритими на ключ, який буде зберігатися у вас. Не дозволяйте дітям гратися з цими речовинами. Поясніть їх потенційну небезпеку. Забезпечте дітей безпечними продуктами для їх експериментів та ігор.

Не спускайте з дітей очей біля води

У віці від 1 до 14 років утоплення є другою причиною дитячої смертності. Це має змусити вас задуматися. По-перше, ваш обов'язок, як батьків навчити дитину плавати. Це є мінімальною гарантією того, що дитина може протриматися на воді якийсь час, поки до неї не дістанеться допомога. По-друге, навіть якщо дитина добре плаває, ви або вихователь повинні бути весь час поруч і постійно тримати вашу дитину в полі зору. По-третє, не дозволяйте дитині плавати в невідповідних місцях: на необладнаних пляжах, в невідомих водоймах, за буйками пляжу. Проведіть з дітьми бесіду, поясніть, як і чому саме так потрібно поводитися біля води і у воді.

Тримайте аптечку поруч

Заздалегідь сформуйте річну аптечку, і зберігайте її в межах легкої досяжності. Проконсультуйтеся з педіатром, що обов'язково повинно бути в дитячій аптечці, оскільки звичайні водійські аптечки, які продаються в зібраному вигляді, можуть бути не цілком придатними для дітей. Якщо у дитини є особливі захворювання, переконайтеся, що в аптечці є набір засобів, щоб допомогти малюкові в його нестандартній ситуації.

Якщо у вас є річна аптечка з минулого року, не забудьте оновити її: перевірте термін придатності препаратів, поповніть вичерпані запаси. Не викидайте інструкції до ліків, вони повинні зберігатися в аптечці.

Остерігайтеся комах

Комахи зараз приносять більше незручностей, ніж раніше. Це пов'язано з різними мутаціями вірусів, які переносяться комахами. Зараз звичайний комариний укус може викликати сильний набряк і алергічну реакцію, не кажучи вже про укуси ос, мошок, кліщів. Останні становлять особливу небезпеку, оскільки є переносниками смертельної хвороби – енцефаліту. Переконайтеся, що голова вашої дитини покрита під час ігор в лісі і перевірте її одяг, тіло і волосяний покрив голови, щоб виключити ймовірність укусу кліща. Серйозної уваги також вимагають укуси павуків і різних гусениць, слиз яких також може бути отруйний.

Ви можете використовувати репеленти для відлякування комах, але не перестарайтеся. Слідкуйте, якої концентрації продукт ви вибрали. Репеленти бувають 10% і 30%, більш низька концентрація працює також добре, тільки меншу кількість часу. 10% репелент відлякує комах протягом 2 годин, а 30% може працювати до 5 годин. Не застосовуйте спрей занадто часто, пам'ятайте, що для захисту дитини від комах ви використовуєте отрути. Якщо малюк алергік, спробуйте натуральні продукти, яких не люблять комахи – це лимон, лаванда, евкаліпт, гвоздика.

Захист від сонячних опіків

З 10 ранку і до 16.00 сонце особливо активне, діти ризикують отримати сонячні опіки, особливо в перші дні літа. Одягайте дитину правильно: капелюх, натуральна бавовняна тканина, яка покриває більшу частину тіла, відмінно захистять від надмірного сонця, але не забувайте також і про сонцезахисні креми. Застосовуйте спеціальний крем для дітей з SPF 15 і вище кожні 2 години.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: