Вхiд на сайт
Авторизацiя

Оливкова олія: вчені відкрили нову корисну властивість

Оливкова олія: вчені відкрили нову корисну властивість
За даними дослідників із США, оливкова олія зменшує ризик розвитку когнітивних порушень, зокрема хвороби Альцгеймера.

Вчені з університету Темпла довели, що оливкова олія здатна захистити пам’ять і покращує здатність до навчання, пише Medical Express.

Також зменшує утворення бляшок і нейрофібрилярних клубків в головному мозку. Такі утворення є стандартними ознаками хвороби Альцгеймера.

"Ми виявили, що оливкова олія зменшує запалення мозку, але найголовніше, вона активізує процес аутофагії, тобто знищення утворень в клітинах. Клітка мозку мишей, яких годували їжею, збагаченою оливковою олією, мала вищі рівні аутофагії і знижені рівні амілоїдних бляшок. Тому у них краще працювала пам'ять і взагалі нейрони добре контактували один з одним", – пояснив автор дослідження Доменіко Пратіко.

Вчені переконані, що вживання оливкової олії може принести організму більше користі, ніж овочі та фрукти. Це можна пояснити тим, що у людей, які живуть в Середземномор’ї, майже немає проблем зі здоров’ям і у їх раціоні завжди присутня оливкова олія.

Зараз дослідники хочуть з’ясувати, чи допомагає вживання оливкової олії на пізньому етапі захворювання, коли розлад вже діагностували.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: