Вхiд на сайт
Авторизацiя

До уваги закарпатців!

До уваги закарпатців!


Питання врегулювання сплати адміністративного збору при отриманні відмови у проведенні державної реєстрації щодо громадського формування

Питання справляння плати у сфері державної реєстрації урегульовано статтею 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі - Закон). Частиною 3 цієї статті передбачено, що у разі відмови в державній реєстрації адміністративний збір не повертається. Якщо протягом місяця з дня прийняття рішення про відмову заявником повторно подано документи для відповідної державної реєстрації, адміністративний збір не справляється.

Зазначена норма була внесена до Закону Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству» № 2255-IX від 12.05.2022 року, яка вступила в дію з 26.07.2022 року та передбачає звільнення від сплати адміністративного збору у випадку, якщо заявник звернеться у місячний строк за отриманням тієї ж самої адміністративної послуги, щодо якої прийнято рішення про відмову у проведенні державної реєстрації.

Враховуючи вищезазначене, після усунення причин, що були підставою для відмови у державній реєстрації, заявник може повторно подати документи для державної реєстрації до суб’єкта державної реєстрації, уповноваженого на проведення державної реєстрації щодо такої юридичної особи – громадського формування, без сплати адміністративного збору.

Водночас зауважуємо, якщо подані документи міститимуть інші зміни або будуть подані у термін, що перевищує один місяць з дати прийняття рішення про відмову у державній реєстрації, то заявник повинен сплатити адміністративний збір, визначений статтею 36 Закону.
Нагадуємо, що суб’єктом державної реєстрації щодо громадських формувань в закарпатській області є Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ). Адреса: пл. Народна,4, м. Ужгород, Закарпатська обл., 88008, контактні номери телефонів: (0312) 63-03-67, 63-03-82, 61-35-36.

Головний спеціаліст відділу державної реєстрації
друкованих засобів масової інформації та громадських
формувань у Закарпатській області Управління
державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального
управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ)
Шандра Мар’яна
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: