Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті мобільні бригади вакцинують переселенців

На Закарпатті мобільні бригади вакцинують переселенців

На Закарпатті перебувають сотні тисяч вимушених переселенців, більшість із них – із дітками. Для них дуже важливо мати доступ до медичних послуг, зокрема і до можливості вакцинуватися вчасно відповідно до Календаря профілактичних щеплень.

Саме тому в краї розробили алгоритм, згідно з яким мобільні бригади виїжджають у місця тимчасового розміщення переселенців. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Таким чином, починаючи з середини червня медики здійснили 410 щеплень від інфекційних хвороб, що входять до Календаря, та від COVID-19.

Такі вакцинальні кампанії провели в Ужгороді, Чопі, Воловці, Великих Лучках, Мукачеві, Поляні, Рахові, Великому Бичкові, Хусті», – зазначив Мирослав Білецький.

Найбільше виконано щеплень від дифтерії та правця – 146, з них 105 – ревакцинальні дози у дітей та дорослих, 15 діток розпочали імунізацію від кору, паротиту й краснухи, ще 24 – отримали другу дозу вакцини. Для профілактики поліомієліту виконали 95 щеплень.

Хоча зараз у громадах області спостерігають низький рівень циркуляції коронавірусу, 130 людей подбали про свій захист від інфекції, з них 88 осіб отримали бустерну дозу.

Вакцинальна кампанія на Закарпатті триватиме і надалі. Для внутрішньо переміщених осіб працює гаряча лінія з вакцинації. Зателефонувавши за номером 0639591053, можна отримати актуальну інформацію щодо вакцин, графіку вакцинації, дати приїзду мобільної бригади чи місце розташування найближчого пункту щеплення.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: