Вхiд на сайт
Авторизацiя

Для українського війська Закарпаття перерахувало майже 208 млн грн військового збору

Для українського війська Закарпаття перерахувало майже 208 млн грн військового збору

Упродовж п’яти місяців 2022 року платники податків Закарпатської області на підвищення обороноздатності країни перерахували до державного бюджету 207,7 млн грн військового збору.

– Порівняно з січнем-травнем минулого року надходження цього платежу зросли на 50,9 млн грн або 32,5 відсотків. У травні цього року надходження «патріотичного» податку склали 55,1 млн гривень, – розповів начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

– Слід зауважити, що військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Зокрема, до них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо. Відтак кожен, хто легалізовує свої доходи, чесно декларує їх та офіційно працює, долучається до фінансового забезпечення нашого війська», – наголосив Олексій Петріченко.

Нагадаємо, військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування.



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: