Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прокуратура через суд вимагає знесення незаконно збудованої багатоповерхівки в Ужгороді

Прокуратура через суд вимагає знесення незаконно збудованої багатоповерхівки в Ужгороді

Закарпатська обласна прокуратура в апеляційному порядку домагатиметься розгляду судом позову про знесення самовільно збудованої п’ятиповерхової будівлі по одній із вулиць в Ужгороді. Цю подану прокурором позовну заяву суд повернув, мотивуючи це нібито недоведеністю наявності підстав для представництва інтересів держави в суді. Це і стало приводом для внесення нами апеляційної скарги.

У позові прокурор зазначав, що за вказаною адресою на двох земельних ділянках (одна з яких є комунальною власністю) самочинно зводять будівлю без дозвільних документів. До того ж, забудовники не дотримались усіх необхідних будівельних норм, санітарних і протипожежних вимог, що підтверджено експертизою. Прокуратура наполягає саме на знесенні, адже введення в експлуатацію будівлі, що не тільки самовільно побудована, а й може становити загрозу для людей – неприпустиме.

Те, що об’єкт зводять без відповідних документів підтвердили і результати перевірок управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради. Однак, незважаючи на внесені забудовникам приписи про зупинення робіт та усунення порушень законодавства, будівництво триває.

Станом на сьогодні об’єкт майже завершено, а питання щодо реального усунення порушень досі не вирішене. З огляду на це обласна прокуратура в межах представницьких повноважень звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з вимогою зобов’язати забудовників знести самочинно збудовану ними будівлю.

При цьому інформація про факт незаконного будівництва будівлі по вул. О. Митрака без дозвільних документів перевіряється і в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Прокуратура через суд вимагає знесення незаконно збудованої багатоповерхівки в Ужгороді
Прокуратура через суд вимагає знесення незаконно збудованої багатоповерхівки в Ужгороді

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: