Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатська область – одна з трьох в Україні, що перебувають на «жовтому» рівні епідемічної небезпеки

Закарпатська область – одна з трьох в Україні, що перебувають на «жовтому» рівні епідемічної небезпеки
Поки Україна «палає», Закарпаття залишається у «жовтій» зоні. Рівень захворюваності в краї – один із найнижчих в країні – 328 випадків та 100 тис. населення. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

За його словами, станом на 8 листопада «жовтими» залишилися лише три області: Закарпатська, Кіровоградська та Тернопільська. На «помаранчевому» рівні – 5 областей (Вінницька, Полтавська, Харківська, Черкаська, Чернівецька), всі інші – на «червоному».

«Переповнені лікарні, черги з тих, хто потребує медичної допомоги, і боротьба за природну річ, яка є невід’ємною частиною життя, – кисень, можливість вільно дихати на повні груди. У ці дні для багатьох це – недосяжна розкіш», – прокоментував Мирослав Білецький.

Як зазначив перший заступник очільника краю, на Закарпатті 73% завантаженості ліжок. Серед закладів, які приймають пацієнтів із підозрою чи підтвердженим діагнозом COVID-19, найскладніша ситуація у Мукачівській ЦРЛ – тут зайнято 93% ліжок, у Воловецькій ЦЛР – 85%, в Обласній клінічній лікарні ім. А. Новака – 83%, у Центрі легеневих хвороб та Обласній інфекційній лікарні – по 79%.

Поки місця у лікарнях є, але зважаючи на тенденцію заповнюваності, картина буде так само швидко змінюватись. Щодня помирають люди, які важко борються із недугою, що стрімко розвивається. За лічені дні пацієнти просто згорають, не маючи змоги дихати. Майже всі вони – невакциновані.

«Не варто чекати, коли впровадять «червону» зону, не варто чекати, що хвороба може пройти повз вас. Краще подумати над тим, аби дати шанс бабусям і дідусям поряд з нами, вберегти дітей і зберегти життя собі. Вірус не обирає, а важко б’є, несучи важкі наслідки, навіть молодим людям.

Тримайте дистанцію, користуйтесь дезінфектантами, носіть маску і вакцинуйтесь. Допоможіть не допустити колапсу у медичній системі, допоможіть своїм кроком лікарям, які працюють з останніх сил», – зазначив Мирослав Білецький.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: